NieuwsBeurzen 2023

De komende periode vindt u ons terug op de volgende beurzen:

23 - 24 augustus 2023
GROENDIREKT

Standnummer: 542


4 - 6 oktober 2023
Groot Groen Plus 

Standnummer: B060 - Blauwe route

Geen tijd?
U download hier onze assortimentslijst of neem contact met ons op!Innoveren doe je niet alleen

Innovatie is iets wat bij ons op de kwekerij erg meespeelt bij de aanpak van onze teeltstrategie. We kijken verder dan onze eigen branche. Zoeken toepassingsmogelijkheden voor de boomkwekerij en gaan in gesprek met mogelijke partners. Joost heeft in gesprek met Hein van Iersel van Boom in Business hierover meer uitleg gegeven. Lees het artikel via de link.Boom in Business artikel

Zon op water

We zijn bezig met een mooi project.

We hebben het waterbasin volgelegd met 330 zonnepanelen.

Door de koelende werking van het water hebben we een hogere opbrengst van de zonnepanelen.

En we maken zo optimaal gebruik van de ruimte.

www.zonopwater.nlArtikel nieuwe Oogst :Brabantse primeur

Brabantse akkerloop

Zondag 17 september 2023 bent u welkom bij de Brabantse akkerloop. Een wandeling door de boomkwekerijen in Haaren.

Boomkwekerij M. van de Oever organiseert samen met de omliggende kwekers en bedrijven een wandeling door de kwekerijen van Haaren. De route is ongeveer 7 km lang en is volledig bewegwijzerd. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u starten.

U kunt starten op 3 locaties bij Boomkwekerij M. van de Oever, loonbedrijf Mulders Bv en Groencentrum Jan  van de Wiel, allen aan de doorgaande weg van Haaren naar Oisterwijk.

De route gaat over zandpaden en is daardoor niet geschikt voor wandelwagens en rolstoelen.Is Miscanthus het gewas van de toekomst?

Ongeveer zeven jaar geleden begonnen wij met het kweken van Miscanthus. Het biedt veel toepassingsmogelijkheden met mooie resultaten en kan ingezet worden ter vervanging van o.a. bark. Daarnaast is het een geschikt gewas om CO2-neutraal te ondernemen. Wij hebben diverse proeven lopen met toepassing van miscanthus in de boom-/ plantenkwekerij. Wil je er meer over weten? Lees dan het artikel in Boom in Business!Artikel Boom in Business

Hortitime geeft inzicht in de arbeidskosten per handeling en per periode

Vakblad Boom in Business heeft deze week gepubliceerd over Hortitime. Onze registratiesoftware voor de boomkwekerij welke we samen met Joost Kolkhuis Tanke hebben ontwikkeld. In dit artikel spreken ze met twee gebruikers van Hortitime. Ben je nieuwsgierig? Lees het artikel of neem contact met ons op voor meer informatie. www.hortitime.nlArtikel Boom in Business

Onderzoek HAS Hogeschool

In het eerste half jaar van 2022 heeft Jort bij ons stage gelopen. Hij deed vanuit de HAS Hogeschool een onderzoek naar het versnellen van de beworteling van Prunus en Photinia.
Hij heeft in totaal negen verschillende biostimulanten doorgemengd van verschillende bedrijven. Deze biostimulanten bevatte verschillende plantverbeteraars zoals mychorriza, trichoderma en extra fosfaat. Het doel van het onderzoek was om de beworteling te versnellen van drie tot vier maanden naar twee tot drie maanden. Drie maanden lang werden de planten gemeten en werd de wortel beoordeeld. Bij de eindmeting werd ook de lengtegroei gemeten.
Na drie maanden bleek dat er geen verschil zat tussen de controle plant en de behandelde planten. Des ondanks was het een interessant onderzoek want nu hebben we verschillende biostimulanten kunnen testen.Geen verkoop aan particulieren.