Nieuws



Beurzen 2024-2025

De aanbevolen periode vindt u ons terug op de volgende beurzen:

21-22 augustus 2024
GROENDIREKT

2-4 oktober 2024
Groot Groen Plus 

 

15-16 januari 2025

Groenbeurs Haaren 

 

 

Geen tijd?
U download hier onze  assortimentslijst  van neem  contact  met ons op!



Is Miscanthus het gewas van de toekomst?

Ongeveer zeven jaar geleden begonnen wij met het kweken van Miscanthus. Het biedt veel toepassingsmogelijkheden met resultaten en kan ter vervanging van oa schors worden ingezet. Daarnaast is het een geschikt gewas om CO2-neutraal te ondernemen. Wij hebben diverse proeven lopen met toepassing van miscanthus in de boom-/ plantenkwekerij. Wil je er meer over weten? Lees dan het artikel in Boom in Business !



Artikel Boom in Business

Hortitime geeft inzicht in de arbeidskosten per handeling en per periode

Vakblad Boom in Business heeft deze week gepubliceerd over Hortitime. Onze registratiesoftware voor de boomkwekerij die we samen met  Joost Kolkhuis Tanke  hebben ontwikkeld. In dit artikel spraken ze met twee gebruikers van Hortitime. Ben je benieuwd? Lees het artikel van neem contact met ons op voor meer informatie.  www.hortitime.nl



Artikel Boom in Business

Onderzoek HAS Hogeschool

In het eerste half jaar van 2022 heeft Jort bij ons podium gelopen. Hij doet vanuit de HAS Hogeschool een onderzoek naar het versnellen van de worteling van Prunus en Photinia.
Hij heeft in totaal negen biostimulanten doorgemengd van verschillende bedrijven. Deze biostimulanten bestaan ​​uit verschillende plantverbeteraars zoals mychorriza, trichoderma en extra fosfaat. Het doel van het onderzoek was om de wortels te versnellen van drie tot vier maanden naar twee tot drie maanden. Drie lange maanden werden de planten gemeten en werd de wortel beoordeeld. Bij de eindmeting werd ook de lengtegroei gemeten.
Na drie maanden bleek er geen verschil te zijn tussen de controleplanten en de behandelde planten. Ondanks dat het een interessant onderzoek was, was het omdat we nu verschillende biostimulanten willen testen.



Geen verkoop aan particulieren.